Ordermanagement

Moo ordermanagement biedt een uitgebreide reeks aan functionaliteiten en wordt door onze gebruikers vaak het hart van het bedrijf en de software genoemd. Via het ordermanagement kunnen gebruikers verschillende soorten orders efficiënt beheren waaronder afroeporders voor deelhoeveelheden van de contacten, directe orders en back-to-back orders.

Gebruikers kunnen eenvoudig de herkomst, bestemming en hoeveelheid van de orders invoeren. Herkomst kan verwijzen naar bestaande voorraad, de locatie van de voorraad of inkoopcontracten. De bestemming kan variëren van klanten tot verschillende voorraadlocaties of het eigen magazijn.

Ondertussen wordt de planning realtime aangevuld met de ingevoerde mutaties. Van de inkoopcontracten en verkoopcontracten wordt automatisch afgeschreven of gereserveerd. De voorraden worden economisch bijgewerkt. Indien gewenst kan automatisch een transportopdracht worden gegenereerd, inclusief de mogelijkheid om een CMR aan te maken. Diverse documenten zoals laad- en losopdrachten, instructies voor de Bill of Lading, leveringsbevestigingen en certificaten (o.a. health, kwaliteit, halal, koosjer) worden automatisch gegenereerd.

Alle managementrapportages worden in realtime bijgewerkt, waardoor gebruikers direct toegang hebben tot actuele informatie. Zodra de goederenverplaatsing heeft plaatsgevonden, kan de afroep definitief worden gemaakt. Voor het geval dat er in bulk wordt gehandeld, vraagt Moo Software nog om de definitieve gewichten.

Moo Ordermanagement biedt ook aanvullende functionaliteiten, zoals de verwerking van retourpartijen, het hanteren van kortingen voor (deels) beschadigde partijen, het invoeren van verwachte kosten gerelateerd aan afroepen, en nog veel meer. Deze mogelijkheden kunnen naar behoefte worden ingeschakeld of uitgeschakeld.

Alles in één scherm!

Meer weten?

Geïnteresseerd in een demonstratie van onze mogelijkheden? Bekijk onze demovideo of vraag een live demonstratie aan!

Mooingly forward with your trade

Nieuwsgierig geworden en dorstig naar meer informatie?