Extra modules

Mooove on: het kan altijd zijn dat uw bedrijf groeit of dat u andere activiteiten gaat uitvoeren. Dan kunt u uw softwarepakket eenvoudig uitbreiden met deze extra modules:

Met de mengmodule kunnen bedrijven moeiteloos diverse grondstoffen en ingrediënten samenvoegen om nieuwe producten te produceren. Ideaal voor diegenen die nauwkeurige traceerbaarheid van grondstoffen vereisen. Nieuwe gemengde partijen krijgen unieke partijnummers en de voorraadadministratie wordt nauwkeurig bijgewerkt, inclusief kostprijsberekening en verliesregistratie. Productieafdelingen ontvangen duidelijke productieopdrachten via e-mail of afdrukken, inclusief specifieke instructies. Deze module biedt maximale flexibiliteit en zekerheid bij het produceren en traceren van producten, zowel intern als extern.

Deze app is geschikt voor zowel iPhone als iPad, waardoor u altijd toegang heeft tot essentiële gegevens, waar u ook bent. Bekijk eenvoudig uw relaties met bijbehorende informatie en gebruik de kaartfunctie om hun locaties te vinden op basis van hun adres. Bovendien biedt de app gedetailleerd voorraadbeheer en verschillende zoek- en sorteeropties. Houd real-time informatie over uw huidige positie, producten en contracten binnen handbereik tijdens klant- of leveranciersbezoeken. U kunt de app met een demonstratiedatabase gratis downloaden via de App Store en inloggen om uw eigen gegevens te bekijken.

Hoe vaak moet er snel een document opgesteld worden, zonder de gedetailleerdheid van een contract of formele offerte? Toch wilt u geen kladje of korte e-mail met specificaties naar uw relaties sturen. Met deze module creëert u moeiteloos een professioneel document, compleet met uw briefpapier, juiste relatiegegevens en vrije tekst (eventueel gekopieerd uit een ander document). Dit document wordt opgeslagen en kan direct geprint of gemaild worden. Een eenvoudige, maar tijdbesparende module voor bedrijven die professionaliteit willen uitstralen.

Deze module bespaart u aanzienlijk tijd en minimaliseert risico’s door de kredietstatus en positielimiet van uw afnemers te beheren. In Moo voert u de kredietlimieten en positielimieten in per relatie en per werkmaatschappij. Moo integreert met uw boekhoudsoftware en haalt openstaande facturen op om te beoordelen of de afnemer nog voldoende kredietruimte heeft. De positielimiet voorkomt overschrijding van totale contracthoeveelheden met de afnemer. Bij het opstellen van contracten en afroepen kunt u mutaties blokkeren als de afnemer de limiet overschrijdt of kiezen voor een waarschuwing. Deze module biedt ook real-time inzicht in lopende contracten, afroepen en facturen via een handige pop-up. 

Als uw handelsactiviteiten gepaard gaan met buitenlandse valuta en u wilt wisselkoersrisico’s minimaliseren, dan is onze valutahedgingmodule van onschatbare waarde. Deze essentiële tool stelt u in staat om valutaderivaten die u met uw bank afsluit, naadloos toe te wijzen aan individuele of meerdere contracten. Het maakt het eenvoudig om inkoop- en verkoopcontracten te hedgen, rekening houdend met afgesproken betalingstermijnen. Het ‘valutapositie’-rapport biedt real-time inzicht, zodat u doelgericht kunt reageren bij contractafloop of uitblijvende betalingen. Met deze module kunt u met vertrouwen valutarisico’s beheren en proactief inspelen op marktveranderingen, wat uw bedrijfsvoering aanzienlijk versterkt.

Met onze module voor proforma-facturering kunt u snel voldoen aan de verzoeken van uw internationale zakenpartners voor documentatie zoals douaneformaliteiten. Deze proforma-facturen worden door het systeem niet beschouwd als een handeling met een financieel effect en daarom zullen de proforma-facturen ook niet worden geëxporteerd naar uw boekhoudsoftware.

U kunt ze moeiteloos genereren vanuit een contract in Moo en ze direct e-mailen of afdrukken. Als u situaties heeft waarbij vooruitbetalingen vereist zijn en u een ‘echte factuur’ nodig heeft voor uw boekhouding, dan heeft u deze module niet nodig, omdat deze functionaliteit al standaard beschikbaar is in Moo.

Met onze ‘overige verkoopfactuur’-module kunt u creatief zijn en facturen aanmaken voor zaken die niet direct verband houden met uw handelsactiviteiten. Bijvoorbeeld doorbelasting van kosten, huur of advieswerkzaamheden. Deze facturen worden netjes geëxporteerd naar uw boekhoudsoftware, ondanks dat de bedragen en omschrijvingen volledig vrij in te vullen zijn.

Deze onmisbare module is ideaal voor bedrijven die met vloeibare producten werken en afrekenen op basis van droge stof. Het bespaart tijd en minimaliseert fouten. Op contractniveau stelt u het geschatte % droge stof in en kiest u de prijs per eenheid droge stof of per liter.

Bij de afroeporder voert u de daadwerkelijk gemeten percentages in, zowel bij inkoop als verkoop. Op factuurniveau wordt de prijs automatisch berekend en kan deze handmatig worden aangepast. Bovendien voegt de verkoopfactuur, bij dergelijke leveringen, de gewenste extra informatie toe. Deze module optimaliseert het proces en vermindert de kans op fouten.

Heeft u een eigen magazijn of productiefaciliteit? Met deze module kunnen magazijn- of productiemedewerkers eenvoudig inslagen en uitslagen beheren, inclusief voorraadbeheer. Via het scherm kunnen ze selecties maken bij het ontvangen of verzenden van goederen. De gemaakte selecties komen uit Moo, ingevoerd door logistieke medewerkers. Gegevens zoals gewicht, verpakking, staat van goederen en meer kunnen worden ingevoerd. Gebruikers kunnen ook bonnen afdrukken en de inslagen of uitslagen pre-definitief maken. Daarna worden ze overgedragen aan logistieke collega’s voor definitieve afhandeling en facturatie. Let op, er kan een toeslag gelden voor weegbrugkoppelingen.

De voorcalculatiemodule maakt het mogelijk om van tevoren het resultaat van een verkoopcontract te berekenen. Met slechts enkele invoervelden kunt u het verwachte resultaat en de marge zien.

Onze Exact financiële exportmodule vormt de brug tussen Moo en Exact-boekhoudsoftware, waardoor u profiteert van de voordelen van een geïntegreerd boekhoudsysteem zonder de nadelen. Moo verzorgt de volledige in- en verkoopadministratie. Bovendien minimaliseert Moo financiële risico’s door krediet- en positielimieten, geïntegreerde valuta hedging, ingebouwde controles en functiescheiding. U behoudt een duidelijke scheiding tussen handel en boekhouding, zonder dubbele invoer. Onze module legt een slimme link tussen Moo en Exact, zodat u moeiteloos de juiste strategische beslissingen kunt nemen met een foutloze administratie.

Het planningsscherm in onze software is onmisbaar voor het beheren van complexe goederenbewegingen en aanverwante werkzaamheden. Dit overzichtsscherm biedt in één oogopslag inzicht in geplande goederenbewegingen voor de huidige, voorgaande en komende weken. Hier kunt u al uw orders bijhouden en optimaliseren, met slimme meldingen die aangeven welke orders uw aandacht vereisen. De veelzijdigheid van dit scherm maakt het geschikt voor diverse bedrijfsfuncties, van traders tot logistieke medewerkers. Met handige filter- en kolomopties, kalenderweergaven en de mogelijkheid om nieuwe orders te creëren, biedt het planningsscherm alles wat u nodig heeft voor efficiënte orderplanning.

Vanuit Qbil-Trade verstuurde verkoopfacturen en verwerkte inkoopfacturen worden naar de boekhouding gestuurd. Debiteuren en crediteuren kunnen worden geëxporteerd mits het boekhoudsysteem het toelaat.

Met Moo vereenvoudigt u het verifiëren van facturen van makelaars, brokers, commissarissen of agenten. U hoeft u alleen de makelaars- en commissiegegevens in te voeren in het inkoop- of verkoopcontract. U kunt kiezen tussen een percentage of een prijs per ton als commissiebasis, en deze informatie kan zelfs op het contract worden afgedrukt. Moo automatiseert het proces van het genereren van verwachte commissiefacturen en integreert deze in de rapportages.

Wanneer de verwachte verzamelfactuur binnenkomt, kunt u moeiteloos alle verwachte commissieposten aan de factuur koppelen met slechts één klik. De samengestelde factuur kan dan direct naar de boekhouding worden geëxporteerd. 

We maken gebruik van Tungsten AP Essentials voor het scannen en herkennen van facturen. Het is een geavanceerde oplossing die OCR-technologie toepast om uw facturen automatisch en foutloos te verwerken in Moo. Tungsten AP Essentials automatiseert het scannen, interpreteren en archiveren van factuurgegevens, ongeacht of ze op papier of elektronisch zijn. Het systeem extraheert en valideert factuurinformatie volgens vooraf gedefinieerde regels, en deze gegevens worden overgebracht naar Moo. De voordelen zijn talrijk, waaronder tijdsbesparing, foutreductie, snellere verwerking en beter financieel inzicht. Dit systeem maakt uw factuurverwerking efficiënter en effectiever. Interessant voor bedrijven die meer dan duizend facturen per jaar verwerken.

Deze optie is voor productie- en magazijnmedewerkers die enkel toegang nodig hebben tot de module ‘eigen voorraadpand/productiehal’. Hiermee kunnen medewerkers eenvoudig inslagen en uitslagen beheren, inclusief voorraadbeheer.

Met Moo Software kunt u snel en efficiënt offertes genereren die naadloos kunnen worden opgenomen in uw handelspositie. De offertes hebben dezelfde professionele lay-out als uw contracten en orders, wat zorgt voor een consistente uitstraling naar uw klanten. Door het eenvoudig selecteren van klantgegevens en producten uit de stamgegevens maakt u snel en nauwkeurig een offerte.

Onze Intrastat-module vereenvoudigt de maandelijkse aangifteverplichting voor bedrijven die goederen verzenden en ontvangen over de nationale grenzen van de EU-lidstaten heen.

Voor elke order wordt de intracommunautaire status aangegeven. Alle vereiste rapportagegegevens worden automatisch geëxporteerd uit Moo en geüpload in het Intrastat-systeem van betreffende statistische autoriteit. Deze tijdbesparende module minimaliseert dubbele invoer en fouten bij grootschalige dataverwerking.

Op dit moment beschikbaar voor Nederland en Duitsland. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Toegang tot de Client Database van onze software waarin klantdata zijn opgeslagen en waarmee u een koppeling kunt leggen met externe software tools ten behoeve van rapportages. 

Wij stellen een kopie van de database van de klantdata ter beschikking. Deze is gelijk aan de Client Database in Moo, wordt real-time bijgewerkt en is op basis van read-only. 
Voor wie? Voor als u de behoefte heeft om aanvullende informatie uit uw klantdata te halen met behulp van bijvoorbeeld externe rapportagesoftware. Deze optie is niet per aantal licenties maar jaarlijks per klant.

Let op: de prijs is exclusief  eenmalige installatiekosten à € 650.

Als uw bedrijf meerdere werkmaatschappijen heeft, is het mogelijk om afzonderlijke werkmaatschappijen in Moo Software te creëren. Dit vergemakkelijkt het beheer, de rapportage en de risicobeperking voor elk onderdeel. U kunt financiële gegevens en rapporten afzonderlijk beheren en analyseren, maar ook het overzicht behouden van alle bedrijfsonderdelen in hun geheel. Dit biedt flexibiliteit en inzicht om uw bedrijf optimaal te sturen.
Onze software maakt het eenvoudig om certificeringen van zowel klanten als leveranciers te beheren en monitoren. U legt de specifieke certificeringen en hun geldigheidsduur vast voor elke zakelijke relatie. Ons QA-systeem houdt voortdurend de geldigheid van certificaten in de gaten en genereert automatische waarschuwingen wanneer deze dreigen te verlopen. Deze geautomatiseerde aanpak minimaliseert risico’s en vereenvoudigt certificeringsbeheer, waardoor organisaties proactief kunnen voldoen aan eisen van klanten en leveranciers en hun eigen kwaliteitsnormen handhaven. Ons Quality Assurance-systeem vereenvoudigt certificeringsbeheer en ondersteunt klanten bij het behouden van kwaliteit en betrouwbaarheid in zakelijke relaties.

Met onze software bieden we u de flexibiliteit om directe orders aan te maken zonder dat deze gebaseerd zijn op een voorafgaand inkoop- of verkoopcontract. Deze functie stelt u in staat om snel en efficiënt orders te plaatsen, zelfs in situaties waarin u geen contractuele overeenkomst hebt met uw leverancier of klant.
 

Met de functionaliteit voor directe orders kunt u gemakkelijk nieuwe transacties initiëren, relevante informatie vastleggen en de nodige vervolgstappen in gang zetten, allemaal binnen één geïntegreerd systeem. Bovendien biedt onze software de mogelijkheid om deze directe orders naadloos te integreren met uw bestaande inkoop- en verkoopprocessen, waardoor u een volledig overzicht behoudt en uw operationele efficiëntie maximaliseert.

Hoe werkt het?

In de moo-d? U kunt vijf dagen per week contact met ons opnemen voor advies. Samen komen we tot de juiste configuratie van de software, zodat die perfect aansluit bij uw bedrijfsbehoefte. Dankzij onze ruime ervaring en eenvoudig implementatieproces kunt u binnen twee dagen aan de slag. Ook kunt u op ons rekenen voor training en support.

Mooingly forward with your trade

Nieuwsgierig geworden en dorstig naar meer informatie?