FAQ

Hier vindt u de antwoorden op veelgestelde vragen.

Sinds 2005 ontwikkelen wij al ERP-software voor het verhandelen van melk- en zuivelingrediënten, commodity’s en additieven. Moo Software is een merknaam van Qbil Software en geïntroduceerd in 2023.  

Dat is wat al onze klanten aan het begin zeggen. Als wij met u de vragenlijst uit onze Wizard doorlopen, zult u merken dat wij veel specifieke details standaard hebben. Onze ervaring is dat vooral documenten extra aandacht nodig hebben. We hebben standaarddocumenten waaruit u kunt kiezen, maar u kunt ook uw eigen documenten maken.

Ja. Moo ondersteunt alle gewichtseenheden en verpakkingseenheden.

Kiest u als bedrijf voor Erp software met zoveel mogelijk functionaliteiten of kiest u voor de oplossing die het beste aansluit op uw bedrijfsprocessen? Veel geïntegreerde systemen zijn begonnen als boekhoudsoftware en van daaruit doorontwikkeld tot ERP-software. Deze software bepaalt uw bedrijfsprocessen en dwingt uw organisatie in een keurslijf. Op den duur gaat dat vaak knellen

Door de ’scheiding’ tussen Moo Software en de boekhoudsoftware is een wijziging, toevoeging of correctie op een mutatie snel gemaakt. Met een paar muisklikken bent u klaar. Een mutatie terugdraaien binnen een geïntegreerd systeem vergt meer handelingen.  

 

En de voordelen van een geïntegreerd systeem dan? 

Onze intelligente interfaces met de (voor u) beste boekhoudsystemen op de markt zorgen ervoor dat u niets dubbel hoeft in te voeren en ook de juiste informatie vanuit de boekhouding beschikbaar heeft in Moo Software.

Of het nu gaat om periodeafsluitingen per maand, kwartaal of per jaar, wanneer u uw handelsactiviteiten administratief afhandelt met Moo Software, zal u sneller en eenvoudiger de periodeafsluiting doen.

Nee, we bieden Moo Software alleen online aan.

Ja. Er draait constant een back-up. We spiegelen onze omgevingen. Er zijn ook aparte dagelijkse en maandelijkse back-ups.

U kunt al uw gegevens vanuit Moo Software exporteren. Vervolgens zullen wij uw gegevens volgens de Europese GDPR (General Data Protection Regulations) binnen 3 maanden definitief verwijderen. Meer informatie hierover vindt u onder account opzeggen en verwijderen op deze pagina.

Nee. Na ontvangst van uw aanvraag, maken we een inschatting van de onboardingkosten, inclusief projectmanagement, implementatie- en trainingskosten. Wij maken een inschatting en voegen deze toe aan de prijsopgave. In sommige gevallen nemen we contact met u op om de gewenste opties te bespreken voordat we een definitieve offerte verstrekken. Zodra u akkoord gaat met de offerte, gaan we loeiend voor u aan de slag! 

Om een volledig beeld te krijgen van hoe onze software uw bedrijf kan ondersteunen, bieden we twee uitstekende opties:

 

Demo-video: Bekijk onze demo-video om een eerste indruk te krijgen van de functionaliteiten en het gebruiksgemak van onze software. Deze video geeft u een overzicht van wat Moo Software te bieden heeft.

 

Live Demonstratie met een Expert: Voor een diepgaandere kennismaking met onze software kunt u een live demonstratie plannen met een van onze experts. Via de knop bovenaan onze website kunt u eenvoudig een expert-gesprek aanvragen. Tijdens dit gesprek zal een specialist de werking van Moo Software in realtime tonen en al uw vragen beantwoorden. Het goede nieuws is dat dit expert-gesprek u tot niets verplicht. Het is een loeigoede kans om te ontdekken hoe onze software naadloos kan aansluiten bij uw behoeften en processen. 

Op basis van een persoonlijk gesprek en een uitgebreide vragenlijst wordt alles tot in detail met u besproken. Zoals de gewenste configuratie, instellingen, data-conversie, deliverables (documenten) en de positielijst. Vervolgens beginnen wij met het configureren van uw Moo omgeving. Dan volgt de eventuele data-conversie en de training van u en uw medewerkers om Moo ten volle te kunnen gebruiken.

Binnen 1 werkdag staat de Moo-omgeving voor u klaar.

Bekijk onze video’s voor een gedetailleerd inzicht, maar in het kort: Moo Software ondersteunt moeiteloos alle fasen van bedrijfsprocessen, van koopcontract tot facturatie. Het systeem faciliteert niet alleen het beheer van contracten, aandelenposities en handelsposities (long/short), maar ook spothandel, valuta-afdekking, order- en transportplanning, facturering, makelaars- en agentkosten, pro-forma facturen en meer. Bovendien genereert de software diverse afdrukbare of per e-mail verstuurbare rapporten en documenten voor een gestroomlijnde bedrijfsvoering. Ontdek de veelzijdigheid van Moo Software vandaag nog!

U kunt ons op maat gemaakte spreadsheet invullen en wij zullen deze voor u in Moo uploaden. Dit vergt wel wat werk van uw kant. Wij kunnen u hierbij helpen tijdens de implementatie.

In termen van aantal gebruikers hebben onze klanten gemiddeld 15 gebruikers. De kleinste klant heeft 1 gebruiker, onze grootste rond de 60 gebruikers. Door onze eerlijke prijzen maken wij ERP-software voor de fysieke grondstoffenhandel, ook toegankelijk voor kleinere bedrijven. In financiële termen is de omzet van de meeste klanten relatief hoog, van 500.000 EUR tot 5 miljard EUR.

Nee. De huidige versie wordt voortdurend verbeterd en gewijzigd. We hebben klanten die al meer dan 15 jaar met onze software werken en nog nooit een nieuwe versie hebben hoeven kopen of een nieuwe implementatie hebben hoeven doen. De software groeit en verbetert organisch met wekelijkse updates.

Stuur een e-mail naar sales met een zo gedetailleerd mogelijke beschrijving van uw wensen. Zie ook de informatie over maatwerkverzoeken op deze pagina.

U ontvangt van ons een factuur. U betaalt via een bankoverboeking. Wij hanteren een betalingstermijn van 10 dagen. Meer informatie hier.

Geen nood! Wij zijn er om u te helpen de juiste keuze te maken. Dat kan via de chat, telefonisch of nog beter: vraag een expertgesprek aan. U ontvangt van ons een korte vragenlijst zodat onze Moo-expert zich goed kan voorbereiden. Tijdens het gesprek zal duidelijk worden waar uw behoeften liggen en wat voor uw onderneming de beste samenstelling van de software zal zijn. 

U zult het ontdekken als wij met u de vragen uit onze Wizard doorlopen. U krijgt basisvragen als “wat is uw standaardvaluta” tot geavanceerde vragen, zoals “wilt u uw handelspositieoverzicht inclusief of exclusief de geplande orders”. Uw antwoorden worden vertaald naar een op maat gemaakte softwareoplossing voor uw bedrijf!

Meestal kunnen wij op basis van uw aanvraag en expert-gesprek een goede inschatting maken. De duur van de onboarding kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. Het begint met de omvang van uw organisatie, de mate waarin uzelf betrokken wilt zijn, en de beschikbare tijd van zowel u als uw medewerkers. Een cruciale factor die vaak over het hoofd wordt gezien, is het enthousiasme en de betrokkenheid van uw organisatie. Hoe meer enthousiasme er heerst, hoe soepeler het implementatieproces over het algemeen verloopt. Maar moo dan ook: wij zijn er om u te ondersteunen en te begeleiden, ongeacht de tijdlijn die het traject in beslag neemt.

Zoals bij veel bedrijven is het ook voor ons moeilijk om de juiste medewerkers te vinden. Wij hadden al een kantoor in India en daar is het een stuk makkelijker om goede supportmedewerkers te werven. Onze medewerkers daar beschikken over geweldige skills en spreken vloeiend Engels. 

Op verzoek kunnen we kijken of er een medewerker beschikbaar is die u in uw eigen taal kan assisteren. U wordt dan teruggebeld. We hebben medewerkers die Engels, Nederlands, Duits, Spaans en Turks spreken.

Nieuwsgierig geworden en dorstig naar meer informatie?